keskiviikko 5. tammikuuta 2022

Viihtyisiä hallitreenejä tokossa, rallyssä ja koiratanssissa

 Tässä vinkkejä mukaviin hallitreeneihin talven aikana! 

Kurssipaikkojen käytettävyys 

Ilmoita kouluttajallesi aina, jos et pääse koulutustunnille. Kysy kouluttajaltasi, voiko yksittäisiä harjoituskertoja myydä treenaushaluiselle jäsenelle. Mikäli et pääsekään koko kurssille voit myydä jäljelläolevat harjoituskerrat.

Halliin ja hallista kulku

Treenipaikka on ojanko-areena https://www.ojanko.fi/, talvella 2021-2022 hallissa kentällä 1. Kouluttajille ja kimppatreenaajille on pyydetty avaimen päivitys, jolla pääsee halliin. Avaimen päivityspisteet on wc tiloissa ja kentän 3 oven luona.

Kulje halliin ja hallista pois oman ryhmäsi ajalla. Varaa poistumiseen riittävästi aikaa, jotta olet poissa ennen seuraavan ryhmän aloitusaikaa. Koirasi ansaitsee treenialueella jakamattoman huomiosi, jonka aikaansaat tuomalla ja viemällä tavarasi ja valmistelemalla treenit koiran odottaessa autossa. Treenejä ennen ja treenien jälkeen on mukavaa vaihtaa ryhmän kesken kuulumisia. Valitkaa juttelupaikka riittävän kaukana hallien ovista, jotta jokainen saa kulkea ilman erityistä häiriötä.

Ryhmässä toimiminen

Meistä jokainen on osa jonkun toisen kokemusta. Iloinen, ystävällinen ja avulias asenne tekee kaikkien meidän illasta viihtyisämmän. Varsinaisesta treenistä saa eniten irti, kun kuuntelee kouluttajan ohjeita. Keskustele treeniajan ulkopuolella esim. treenejä ennen tai treenien jälkeen ryhmäläistesi ja kouluttajan kanssa (riittävän kaukana hallien ovista). Olisi tosi hienoa, jos ryhmänne innostuisi treffailemaan muulloinkin koiratreenien ja kahvikutsujen merkeissä.

Koirien väliset suhteet

Paras suhde koirien kesken treenialueella on, ettei ole suhteita. Vahvista koiran kontaktia sinuun ja katseen kääntämistä pois muista koirista. Älä anna koirasi tuijotella treenikavereitaan ja pidä huoli koirien välisistä etäisyyksistä. Pidä koirasi kytkettynä treenien taukoajalla, koska vapaana kuljeskelu saattaa provosoida treenikaverin koiraa.

Huomioikaa, jos ryhmässänne on koira, joka kokee haastavaksi toisten koirien läheisyyden tai kiihtyy hallitilanteessa. Tälle koiralle saattaa olla alkuun helpointa käydä hallissa vain omalla vuorolla ja tehdä hieman erilaisempia treenejä. Kerro koirasi tarpeista kouluttajalle ja ryhmäläisillesi, jotta asia tulee huomioiduksi.

Varusteet

Kunnollinen ja sopivan kokoinen kaulapanta tai valjaat ja mukavasti käteensopiva hihna. Jos sinulla on lenkillä paksu hihna, saattaa treeneissä olla mukavampi toimia ohkaisella hihnalla. Kokeissa käytetään koesäännön mukaisia varusteita, joten totuta koirasi toimimaan niissä.

Voit pukeutua, normaalin vaatetuksesi lisäksi, treeniliiviin, taskuun tai mahapussukkaan, niistä saa palkat helposti ojennettua koiralle.

Namipalkat

Maistuvat, koiran suuhun sopivat ja suhteellisen nopeasti nieltävät herkut ovat parhaita. Tarjoa namit niin, ettei syömättömiä nameja jää hallin lattialle häiritsemään tarpeettomasti koiria. Kentän pinnasta saa poimia namit, karvat ja muut tuotteet ja viedä roskiin.

Lelupalkat

Ole niin huomaavainen muille, että vältät ryhmätreeneissä vinkulelujen käyttöä, koska ne saattavat häiritä muita koiria. Kerää mahdolliset lelujen osat ja karvatupsut kentältä pois.

Vesi

Tarjoile vettä koirallesi riittävän isosta kupista, jotta vältetään hallin pohjan kastuminen.

Lajisäännöt

Tutustu harrastamasi lajin sääntöihin https://www.virkku.net//index.cfm?frwd=Yes&template=dynamic.cfm&sivuId=3

Hurjan hauskoja treenejä toivottaen!

HSKH ry

TOKO, rallytoko ja koiratanssijaos koulutustoimikunta, trk-info@hskh.net 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Onnea uudelle vuodelle 2023!

Hallitus toivottaa onnea ja iloa uudelle vuodelle 2023!  Paljon ehti tapahtua viime vuonna, toivottavasti tämä vuosi on yhtä tapahtumarikas ...